Keatsen 55+

oprjochte yn 1994

Sonnenborch, 25 augustus 2016

De winnaars v.l.n.r.: Henk Mulder, Geert van der Leest en Sjoerd Nicolai.

Zinderende 55+

Het was afzien deze dag op Sonnenborch voor de 70 aanwezige 55-plussers. Met een temperatuur tegen en boven de 30 graden werd elke partij begonnen met eersten gelijk. De commissie vond het niet verantwoord om met deze temperatuur volledige partijen te verkaatsen. Gelukkig stonden er achter de perken emmers water ter verkoeling waarvan dan ook dankbaar gebruik werd gemaakt. Er werden toch nog veel langdurende partijen verkaatst waaronder de laatste partij die eindigde op 5-5 6-6. Door Henk Bootsma uit de Knipe werd een geweldige zitbal geplaatst waarop zijn partuur de partij naar zich toe trok. In de A-klasse won nieuwkomer Henk Mulder de krans, in de B-klasse Geert van der Leest terwijl in de C-klasse slechts 1 prijs te vergeven viel aan Sjoerd Nicolai. Tjeerd Bouma deed met 3 gewonnen partijen weer goede zaken voor de competitiestand.

De uitslagen:

A-klasse 1. Henk Mulder – Dronrijp
2. Tjeerd Bouma – Leeuwarden
3. Jan Tuinier – Makkum
4. Hans Hilarides – St. Jacobiparochie
5. Jan Bosch – – Dokkum
B-klasse 1. Geert van der Leest – Stiens
2. Meindert Steegstra – Ferwert
3. Auke Kuiken- St. Jacobiparochie
4. Freek Kuipers – Drachten
C-klasse 1. Sjoerd Nicolai – Witmarsum
Op onderstaande foto staat ook Jan Meijer die door een misverstand in Balk de krans misliep maar nu alsnog kreeg omgehangen.

 

hendrik weiland
Dat het echt warm was blijkt wel uit onderstaand foto. Als Hendrik Weiland de trui en lang broek uit heeft is het echt warm!

 

Scroll naar boven