Keatsen 55+

oprjochte yn 1994

Franeker – De Trije 6-1-2016

Code Rood bij de 55-plussers Hutspot partij.

In verband met de ijzel in het noorden van het land had de commissie een slag om de arm gehouden en pas op het laatste moment besloten om het kaatsen toch door te laten. Om iedereen in de gelegenheid te stellen kalm aan naar Franeker te komen was besloten pas om 11:00 uur te beginnen.

Met 96 kaatsers op de lijst moesten er toch circa 35 van de lijst geschrapt worden. Deze kaatsers hadden besloten de gok niet te wagen gezien de weersvoorspelling. Dat betekende wel dat er ad hoc nog opnieuw geloot moest worden. Nadat de loters zelf gekaatst hadden moesten zij weer snel aan de bak om de lijst weer aan te vullen.

Uiteindelijk is alles gelukt en heeft iedereen 3 partijen kunnen kaatsen. Wel werd de laatste omloop ingekort zodat iedereen nog bij daglicht huiswaarts kon. De partij was gesponsord door Hans Hilarides met uien, wortels en aardappelen. Aangevuld met een rookworst konden de prijswinnaars huiswaarts met de hutspot ingredienten. Hans hartelijk dank hiervoor.

Omdat iedereen snel naar huis wilde deze keer geen foto’s van de winnaars.

Omdat een groot aantal kaatsers door het slechte weer niet konden deelnemen is besloten deze wedstrijd NIET mee te laten tellen voor de competitiestand voor 2016.

De uitslag:

A-klasse: 1. Henk Porte
2. Jurjen Tiesnitch
3. Oed Boersma
4. Gerrie Otter
B-klasse: 1. Eeltje Wiersma
2. Teake Koster
3. Wim Jousma
4. Jan Boorsma
C-klasse: 1. Bauke Jousma
2. Piet Bosgraaf
3. Jaap Zondervan
4. Jan Hoekstra
Scroll naar boven