Keatsen 55+

oprjochte yn 1994

Evert Heeg overleden

Piet Bosgraaf en Evert Heeg
Je ontkwam niet aan Evert. Als hij begon te vertellen over zichzelf en het kaatsen in het algemeen kon je rustig gaan zitten en er de tijd voor nemen. Wat had die man een geheugen. Niet alleen van al zijn partijen – en dat waren er heel veel – maar ook van andere wist hij soms tot in detail het verloop te vertellen. Als je ondertussen een praatje aanknoopte met een ander deerde Evert niet. Hij kwetterde er vrolijk op los. Zelfs eens toen ik bij een sanitaire stop bij een urinoir stond te doen wat je daar doet, bleef Evert vlak achter mij maar doorpraten.

Volgens mij was hij alleen stil te krijgen als hij achter zijn keyboard zat. Want ook daar kennen wij Evert van bij de 55+. Aan het eind van elk jaar speelde Evert met de Fryske Shadows voor het vaderland weg. De laatste jaren moest Evert wel even geholpen worden met het instellen van het juiste nummer maar dat deed niets af aan de muzikale klanken die hij wist te produceren.
Evert was een van de laatste kaatsers die de eerste partij bij de 55+ meespeelde. Bijna 25 jaar later speelde hij zijn laatste partij in november 2019. Op de Jubileumpartij in december was hij ook aanwezig en speelde hij nog mee. Helaas speelde zijn gezondheid hem toen al parten.

Evert werd die dag samen met de toenmalige voorzitter Piet Bosgraaf vereerd met een aandenken aan hun eerste wedstrijd bij de 55+ in 1994.

Wij zullen Evert missen.

Scroll naar boven