Keatsen 55+

oprjochte yn 1994

Balk PC 55+ 27 juli 2016

De uitslag van deze dag is gecorrigeerd.

De winnaars van links naar rechts: Martinus van der Meer, Tsjeard Harkema en Ale Mosselman.

55+ te gast in Balk.

De 55-plussers waren te gast bij KV De Kannegieter in Balk voor de jaarlijkse PC voor de 55+. Zoals elk jaar was ook dit jaar de organisatie tot in de puntjes geregeld. Hulde voor deze dames en heren! Ook hulde aan de sponsors van deze partij. Een groot aantal middenstanders uit Balk.
Na het inleidende praatje van de voorzitter kon er begonnen worden met de strijd om de kransen en prachtige klokjes die er te winnen waren. De spanning zat er bij veel partijen in wat bleek uit het redelijk grote aantal partijen met 5 eersten gelijk. Helaas zaten er ook een paar 5-0 partijen bij.
Nadat de verhitte kaatsers in de loop van de middag werden afgekoeld door wat (pittige) buien kon aan het eind van de dag de balans opgemaakt worden.

Na veel rekenwerk bleken er 2 dagwinnaars te zijn met exact hetzelfde aantal punten t.w. 21 eersten voor en 6 eersten tegen en 18-18. Omdat er slechts 1 ‘zilveren’ was te winnen moest er geloot worden tussen Tsjeard Harkema en Jan Meijer waarbij eerstgenoemde er met de hoofdprijs vandoor ging. Door de voorzitter werden alle vrijwilligers als dank voor hun inzet met een bloemetje bedankt.

Na de uitreiking van de prijzen werd de traditionele ronde langs de sponsoren in Balk gemaakt met ’trein’.
De uitslag:

A-klasse: 1. Ale Mosselman, Goutum
2. Anno Miedema, Stiens
3. Henk Porte, Leeuwarden
4. Henk Bloemsma, IJsselmuiden
B-klasse 1. Jan Meijer, Hurdegaryp
2. Tsjeard Harkema, Spannum
3. Auke Kuiken, St. Jacobiparochie
4. Bert Veldman, Bolsward
5. Tom Twerda, Putten
6. Jelle Goudberg, Franeker
C-klasse 1. Martinus van der Meer, Witmarsum
2. Jaap Zondervan, Menaldum

 

 

Scroll naar boven