Keatsen 55+

oprjochte yn 1994

20e Anne Bouwma-Kees Smit kaatspartij

Van links naar rechts scheidsrechter A. Wassenaar, de winnaars Martinus van der Meer, Jan Bosch, Arno Miedema en Jan Tuinier, de scheidsrechters Piet Keizer en Lieuwe Meyer.
Wedstrijdsecretaris Foppe de Vries ontbreekt op de foto.

20e Anne Bouwma – Kees Smit kaatspartij

De 55-plussers waren deze keer in Cornjum/Jelsum te gast bij K.F. It Partoer. Zij organiseerden al weer voor de 20e keer de Anne Bouwma – Kees Smit kaatspartij. De gedreven heren van de organisatie hadden weer een groot aantal sponsoren weten te strikken voor een grote hoeveelheid prijzen en 3 kransen waarvoor dank. Dat de 55-plussers van een generatie zijn die niet een buitje uit de weg gaat bleek wel deze dag. Onder soms barre natte omstandigheden werd er gekaatst. Sommigen onherkenbaar door de regenkleding en capuchon, anderen gewoon in het t-shirtje. Voordeel was wel dat de ballen lekker zwaar werden. Aan het einde van de dag konden maar liets 16 kaatsers een prijs in ontvangst nemen waarbij in de A-klasse 2 eerste prijzen vielen. De prijzen bestonde uit goed gevulde manden met levensmiddelen. Tevens waren er zakken aardappelen voor de kaatsers die van buiten de provincie kwamen (waaronder een paar aardappelboeren uit de polder maar die kunnen dan ook eens genieten van echte Fryske jirpels).
Na uitreiking van de prijzen deelde mede-organisator Rinze van der Veen mede dat na 20 keer organiseren van de partij hij het stokje overdroeg. Hij werd hartelijk bedankt voor zijn inzet al die jaren en voorzien van een drankje voor hem en zijn vrouw. Ook voorzitter van de 55+ Piet Bosgraaf bedankte Rinze voor zijn inzet ondersteund met applaus van alle kaatsers.

De uitslag:

A-klasse 1. Jan Tuinier – Makkum
1. Arno Miedema – Stiens
3. Gerry Otter – Goutum
4. Eddy van der Lei – Leeuwarden
5. Hans Hilarides – St. Jacobiparochie
6. Eeltje Wiersma – Berlikum
B-klasse 1. Jan Bosch – Dokkum
2. Wieger Boonstra – Heerenveen
2. Auke Kuiken – St. Jacobiparochie
4. Jan Boorsma – Menaldum
C-klasse 1. Martinus van der Meer – Witmarsum
2. Sjouke Herrema – Hoorn
3. Meint Steegstra – Ferwert
4. Gerard Voogd – Harlingen
5. Sjoerd Feenstra – Dronten
6. Roel Kuipers – Cornjum

 

 

 

 

Scroll naar boven